Följ oss

Nyheter

Aktien i vård- och diagnosikbolaget Medicover kan stiga 40 procent under 2024

Publicerad

den

Medicover vårdar

Dagens industri har gjort en analys på vård- och diagnostikbolaget Medicover som mynnar ut i en köprekommendation till medelerisk. Aktien har en uppsida på 20-40 procent på ett års sikt. Aktien rekommenderas till alla som gillar kombinationen av en defensiv verksamhet och tillväxt.

”Aktien har fallit tungt sedan pandemiboosten klingade av. Men vi ser att bolaget har slagläge framåt – och det är bäddat för ett rejält vinstrally på sista raden. Uppsidan i aktien är 20–40 procent på ett års sikt.”

Tre saker som talar för aktien är att bolaget har god tillväxt, är rätt positionerat och att konjunkturen har låg påverkan. På den negativa sidan finns en hög värdering, risk för stigande löner och en ökad konkurrens.

Aktien stängde igår veckan på 155,40 kronor.

Nyheter

Bilia är en lågt värderad aktie som är bra att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Bilar hos Bilia

Dagens industris analytiker Ulf Petersson har gjort en analys av Bilia som mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Han räknar med att aktien når 140 kronor inom ett år, vilket är den tidshorisont som Veckans aktie-analyserna har. Att jämföra med fredagens stängningskurs på 121,90 kronor. Till det kommer även en föreslagen utdelning som motsvarar en direktavkastning på nästan 6 procent.

”Sammantaget räknar Di med att nettovinsten ökar med närmare 20 procent till 1,1 miljarder kronor. Det motsvarar en vinst per aktie på drygt 12 kronor efter skatt. Det ger i sin tur ett p/e-tal på strax under 10 gånger vinsten, vilket är lågt givet den vinststabilitet som servicemarknaden innebär.”

Förutom att vinsten förväntas stiga och att aktien har en hög direktavkastning så är det positivt att företaget är en branschledare. På den negativa sidan finns en krympande bilmarknad på kort sikt i Sverige, en återhållsam konsumtion bland privatpersoner och att investerare visar ett ointresse för aktien.

Dagens industris analytiker Ulf Petersson kommenterar sin analys
Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra aktier som är bra att investera i enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har tittat närmare på nio bolag denna vecka och det mynnar ut i köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp


Avvakta

  • Saab
  • C-Rad
  • Mentice
  • Bonesupport
  • W5 Solutions
Fortsätt läsa

Nyheter

Securitas på 20 minuter

Publicerad

den

Securitas-skylt

Bolagsanalyspodden har gjort en genomgång av Securitas på knappt 20 minuter. Securitas är ett världsledande företag som tillhandahåller säkerhet. Företaget har 358 000 medarbetare och förutom att tillhandahålla säkerhetsvakter så använder företaget även teknik.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära