Följ oss

Nyheter

Aktien i kvalitetsbolaget Epiroc kommer utvecklas dåligt det kommande året

Publicerad

den

Epiroc styr gruvbrytning på avstånd

Dagens industri har gjort en analys av Epiroc och delar ut en säljrekommendation på ett års sikt till medelrisk. Tidningens analytiker lyfter fram att Epiroc är ett kvalitetsbolag med strukturella tillväxtchanser och om du har en mycket lång placeringshorisont så går det bra att köpa aktien även nu. Men under 2024 kommer det vara stiltje i gruvindustrin, vara tufft för byggindustrin, vilket ger marginalpress. När det gäller den tekniska revolutionen i gruvorna så tror Dagens industri att marknaden som alltid överskattar utvecklingen på kort sikt, men underskattar den på lång sikt.

”Vi tror pyspunkan fortsätter. Epirocs rörelsevinst betalas fortfarande skuldjusterat till höga 17 gånger. Det är mer än 50 procent över de andra gruvutrustarna i genomsnitt. Och det närmaste året räknar vi med att både de kortsiktiga och långsiktiga förväntningarna kommer att behöva sänkas när placerarna får uppleva…”

Nyheter

Bilia är en lågt värderad aktie som är bra att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Bilar hos Bilia

Dagens industris analytiker Ulf Petersson har gjort en analys av Bilia som mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Han räknar med att aktien når 140 kronor inom ett år, vilket är den tidshorisont som Veckans aktie-analyserna har. Att jämföra med fredagens stängningskurs på 121,90 kronor. Till det kommer även en föreslagen utdelning som motsvarar en direktavkastning på nästan 6 procent.

”Sammantaget räknar Di med att nettovinsten ökar med närmare 20 procent till 1,1 miljarder kronor. Det motsvarar en vinst per aktie på drygt 12 kronor efter skatt. Det ger i sin tur ett p/e-tal på strax under 10 gånger vinsten, vilket är lågt givet den vinststabilitet som servicemarknaden innebär.”

Förutom att vinsten förväntas stiga och att aktien har en hög direktavkastning så är det positivt att företaget är en branschledare. På den negativa sidan finns en krympande bilmarknad på kort sikt i Sverige, en återhållsam konsumtion bland privatpersoner och att investerare visar ett ointresse för aktien.

Dagens industris analytiker Ulf Petersson kommenterar sin analys
Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra aktier som är bra att investera i enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har tittat närmare på nio bolag denna vecka och det mynnar ut i köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp


Avvakta

  • Saab
  • C-Rad
  • Mentice
  • Bonesupport
  • W5 Solutions
Fortsätt läsa

Nyheter

Securitas på 20 minuter

Publicerad

den

Securitas-skylt

Bolagsanalyspodden har gjort en genomgång av Securitas på knappt 20 minuter. Securitas är ett världsledande företag som tillhandahåller säkerhet. Företaget har 358 000 medarbetare och förutom att tillhandahålla säkerhetsvakter så använder företaget även teknik.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära