Följ oss
Dug Foodtech

Nyheter

Uppsida på 50 procent i BHG Group-aktien – Dagens industri rekommenderar köp

Publicerad

den

E-handlar hos BHG Group

BHG Group växte sig stora genom förvärv, sedan kom baksmällan och det hela blev ett enda stort elände. Nu har Dagens industris analytiker Ulf Petersson gjort en analys av BHG Group inför rapporten och den mynnar ut i en köprekommendation, även om risken är hög. Grunden är att allt elände redan är inräknat i aktien, och att nu är aktien billig i förhållande till hur bolaget kan utvecklas framåt.

Saker som talar för BHG Group är att konsumtionspressen lättar, bolagets besparingsprogram ger effekt och Prime Living (där Nordic Nest ingår) växer utomlands.

”Det finns nämligen skäl att vara optimistiskt inför fjärde kvartalet. Julhandeln är årets klart viktigaste försäljningsperiod för BHG:s just nu mest framgångsrika dotterbolag Nordic Nest, som säljer inredningsprodukter på nätet.”

Dagens industri betonar att risken är hög, inte minst då skuldsättningen är så pass hög vilket gör att det finns risk för en nyemission (vilket Richard Bråse tidigare har varnat för). Men när risk och potential läggs i var sin vågskål så väger potentialen tyngre, man ser en uppsida på 50 procent i aktien.

BHG Group-aktien stängde veckan på 13,87 kronor.

Ulf Petersson som skrev analysen på BHG Group kommenterar caset.

Nyheter

Nordnet når 1 000 miljarder i sparkapital

Publicerad

den

Lars-Åke Norling, VD på Nordnet

Sparkapitalet på Nordnets plattform har nu passerat ett värde av 1 000 miljarder kronor. Vid årets början uppgick sparkapitalet till 825 miljarder, vilket betyder att ökningen under året hittills är 21 procent.

– Det känns fantastiskt kul att nå 1 000 miljarder i sparkapital – det är något av en drömgräns och ett kvitto på att vår verksamhet utvecklas i rätt riktning. Jag vill rikta ett stort tack till alla kunder som varje dag ger oss förtroendet att ta hand om deras sparande, säger Lars-Åke Norling, vd på Nordnet.

De första 100 miljarderna i sparkapital på Nordnets plattform passerades för drygt tolv år sedan, i september 2012. Och vid tidpunkten för Nordnets börsintroduktion för knappt fyra år sedan, i november 2020, var sparkapitalet totalt 500 miljarder. Sedan dess har alltså sparkapitalet fördubblats.

Sparkapitalet är fördelat med 68 procent i aktier och aktierelaterade instrument, 25 procent i fonder och resterade 7 procent i kontantsparande. Högst sparkapital finns hos de svenska spararna med 36 procent, följt av Danmark med 26 procent. I Finland och Norge finns 20 respektive 18 procent av sparkapitalet.

– Jag och mina medarbetare går till jobbet varje dag med ambitionen att bygga ett lite bättre Nordnet, och försöka skapa spararnytta i smått som stort. Det kan handla om mindre förbättringar i appen och på hemsidan, eller lansering av en större tjänst eller en ny kontotyp. Det är förstås glädjande att se att våra kunder uppskattar det vi gör, och att sparkapitalet och kundbasen växer hela tiden, säger Lars-Åke Norling, vd på Nordnet.

Fortsätt läsa

Nyheter

Rekordhög försäljning via e-handel

Publicerad

den

E-handelsindikatorn skattar e-handelns omsättning för september månad till 13 miljarder kronor. Det är en ökning med 28 procent jämfört med september 2023.

Trenden att fler e-handlar i år än tidigare höll i sig även i september. I genomsnitt handlade varje e-handelskonsument dessutom för ett betydligt högre totalbelopp än samma månad förra året. Kombinationen av dessa faktorer ledde till att e-handelns totala omsättning från privatkonsumtion ökade med hela 28 procent jämfört med september 2023. Det innebär att e-handeln omsatte 13 miljarder kronor i september 2024 vilket är den högsta nivån för september sen E-handelsindikatorn startade 2020.

Svenskarnas e-handel från utlandet tycks ha etablerat sig på en ny nivå. 20 procent av konsumenterna e-handlade varor från utlandet i september. Det är en ökning från 16 procent i september förra året.

Per Ljungberg, innovationschef på Svensk Handel, kommenterar rapporten om e-handel.
Fortsätt läsa

Nyheter

En kommande företrädesemission i LC-Tec kommer att få tuffa villkor

Publicerad

den

Skissar på idéer

LC-Tec meddelade i fredags att försäljningen inte blir i närheten av prognoserna, vilket kommer att slå lika hårt mot resultatet. Försäljningen skulle komma igång ordentligt i år, nu är prognosen att det i stället kan bli aktuellt 2025/2026. Företaget kommer nu att fortsätta gå med förlust till denna försäljning kommer igång.

Företaget är nu i akut behov av finansiering, inom fem veckor måste pengar finnas på kontot. Det finns ingen möjlighet att göra en företrädesemission på så kort tid. Den sannolikaste lösningen är att bolaget får ta ett dyrt lån, från någon kombination av befintliga ägare och externa investerare. Ett sådant lån måste dock följas av en nyemission, för det blir i längden ohållbart att finansiera sig med ett högräntelån.

LC-Tec-aktien föll under fredagen med 51,1 procent till 17 öre. Det ger bolaget ett börsvärde på 11 miljoner kronor. Ska en nyemission göras måste en ordentlig rabatt sättas mot börskursen. Förutsatt att ingen oväntad och positiv nyhet dyker upp kommer värderingen i en sådan emission att bli nära noll, som tvingar ägarna att ta ett beslut om de vill ställa upp med nytt kapital eller få sitt ägande kraftigt reducerat.

Fortsätt läsa

Populära