Följ oss

Nyheter

Saab tar order på 7,7 miljarder kronor

Publicerad

den

SAAB-flagga

Saab har idag tagit emot en beställning från regeringen i ett land i västvärlden gällande ett antal försvarssystem och materiel. Ordervärdet är cirka 7,7 miljarder kronor och leveranser är planerade år 2027-2028.

Beställningen omfattar system och materiel från Saabs affärsområden Dynamics och Surveillance. 

På grund av branschens karaktär och omständigheter som rör kunden samt nationella säkerhetsintressen kommer ingen ytterligare information om denna beställning eller kunden att offentliggöras.

Denna order är bara en i en ström av beställningar som kommer in till Saab, samtidigt som 7,7 miljarder kronor är allt annat än lite pengar.

Nyheter

Volvo Cars-aktien är helt bottenlös

Publicerad

den

Bil från Volvo Cars

Dagens industris analytiker Magnus Dagel kommenterar det faktum att Volvo Cars aktie verkar vara helt bottenlös. Värderingen har kommit ner på en väldigt låg nivå. Bolaget och huvudägaren skulle behöva göra ett antal saker för att väcka liv i aktien.

Magnus Dagel kommenterar Volvo Cars
Fortsätt läsa

Nyheter

Intervju med VD för Sveafastigheter som gör en IPO

Publicerad

den

Erik Hävermark, VD för Sveafastigheter

SBB säljer en stor andel av sitt helägda dotterbolag Sveafastigheter i en IPO på First North. Här blir Sveafastigheters VD Erik Hävermark intervjuad där han även får några tuffare frågor. Analytikerna är inte vidare positiva till IPO:n, delvis beroende på kopplingen till SBB, där Sveafastigheters VD av naturliga orsaker tycker att man ska fokusera på Sveafastigheter och inte SBB och där han lyfter fram att bolaget ska vara lätt att förstå.

Intervju med Sveafastigheters VD Erik Hävermark i samband med bolagets IPO.
Fortsätt läsa

Nyheter

Kinda Brave skriver sitt andra förlagsavtal på kort tid

Publicerad

den

Grafik från spelet Distant Bloom

Spelutvecklaren Kinda Brave skrev nyligen ett förlagsavtal för sitt kommande flaggskeppsspel Hela som görs av dotterbolaget Windup. Idag kommunicerade bolaget något överraskande ett nytt förlagsavtal, denna gång för den redan lanserade titeln Distant Bloom. Avtalet är med det svenska företaget Aurora Punks och gäller både PC och konsol (Nintendo, Playstation och Xbox) på global nivå, förutom Kina, Hong Kong, Taiwan och Macao där man redan har ett pågående förlagsavtal med Gleamer Studios.

Som den del av samarbetet kommer Aurora Punks utöver färdigställandet av portningen till konsol att säkerställa att spelet är optimerat för respektive plattform. Dessutom kommer de att bidra med marknadsföringsresurser inför, under och efter lanseringen.

Distant Bloom lanserades på PC i slutet av mars 2024 och fått ett varmt mottagande med många positiva recensioner. Ännu har inget officiellt releasedatum för konsolversionen kommunicerats, men målsättningen är att hitta ett lämpligt lanseringsfönster i närtid som ger Distant Bloom den bästa möjliga starten på konsolmarknaden.

“Vi fortsätter att leverera på vår strategi och kan i och med detta bocka av ännu en milstolpe, vilket var att signera förlagsavtal för existerande spel i vår portfölj”. – säger Kinda Braves VD, Christian Kronegård.

“Vi ser fram emot att samarbeta med Kinda Brave för att föra Distant Bloom till en bredare publik. Vår expertis inom portning och plattformsoptimering, tillsammans med starka marknadsföringsinsatser, kommer att ge spelet bästa möjliga förutsättningar för framgång. Distant Bloom har redan gjort ett starkt intryck när det släpptes på PC, och vi är övertygade om att det kommer att fortsätta fånga spelarnas hjärtan över hela världen.” säger Robert Bäckström, VD på Aurora Punks

Fortsätt läsa

Populära