Följ oss

Nyheter

Aktien i vård- och diagnosikbolaget Medicover kan stiga 40 procent under 2024

Publicerad

den

Medicover vårdar

Dagens industri har gjort en analys på vård- och diagnostikbolaget Medicover som mynnar ut i en köprekommendation till medelerisk. Aktien har en uppsida på 20-40 procent på ett års sikt. Aktien rekommenderas till alla som gillar kombinationen av en defensiv verksamhet och tillväxt.

”Aktien har fallit tungt sedan pandemiboosten klingade av. Men vi ser att bolaget har slagläge framåt – och det är bäddat för ett rejält vinstrally på sista raden. Uppsidan i aktien är 20–40 procent på ett års sikt.”

Tre saker som talar för aktien är att bolaget har god tillväxt, är rätt positionerat och att konjunkturen har låg påverkan. På den negativa sidan finns en hög värdering, risk för stigande löner och en ökad konkurrens.

Aktien stängde igår veckan på 155,40 kronor.

Nyheter

IPO-intervju med VD för foodservice-företaget Nordrest

Publicerad

den

Lunch hos Nordrest

Nordrest är ett foodservice-företag som grundades för tio år sedan av Thomas Dahlstedt som även är VD. Företaget fokuserar på att leverera mat där det finns naturliga flöden av kunder, ofta på platser där det råder monopol eller oligopol.

Nordrest avslutar idag teckningsperioden för sin IPO och börjar handlas på First North torsdag denna vecka. Analytikerna är alla positiva till erbjudandet. Nedan är en intervju med VD Thomas Dahlstedt.

Fortsätt läsa

Nyheter

Nibe har alla möjligheter att komma tillbaka – men till vilken lönsamhet

Publicerad

den

Värmepump från Nibe

Värmepumpsbolaget Nibe har rasat kraftigt på börsen efter att bolagets utveckling kraftigt försämrats. Verkstadsanalytikern Anders Roslund på Pareto Securities kommenterar läget. Han säger bland annat att Nibe har alla chanser i världen att komma tillbaka, men frågar sig samtidigt till vilken lönsamhetsnivå. Det är väldigt många företag som vill in på marknaden.

Anders Roslund på Pareto Securities kommenterar Nibe
Fortsätt läsa

Nyheter

Ola Serneke visar Karlatornet som ägs av Doxa och Balder

Publicerad

den

Karlatornet

Ola Serneke visar Karlatornet i Göteborg, vilket blir EU:s högsta bostadshus. Detaljplanen inleddes år 2004, så det är projekt som har tagit tid. Företaget Serneke har hunnit bli uppköpt av Doxa och själva projektet Karlatornet har fått Balder som delägare.

I maj 2024 är runt 490 av de 611 lägenheterna i huset sålda. Detta är något som Ola Serneke är nöjd med, även om det gått trögare med att sälja lägenheter på slutet i och med att bostadsmarknaden generellt har kylts av.

Ola Serneke visar Karlatornet
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära