Nyheter

Zeptagram gör musikrättigheter till ett investeringsalternativ

Publicerad

den

Zeptagram har utvecklat och driver en investeringsplattform för musikrättigheter där vem som helst, även med små belopp, kan delta. I en intervju med Nyemissioner.se ger Zeptagrams vd Christina Löwenström exempel på vilken typ av artister det kan handla om.

”På vår musikmarknadsplats kan man köpa rättigheter i hits som framförs av bl.a. Britney Spears, Justin Bieber och Eros Ramazzotti. Utöver musik som framförs av världskända artister har man på vår plattform kunnat köpa musikrättigheter från ”up-and-coming” artister som Annyett Royale som under året har haft topp placeringar på hitlistorna i USA.”

Löwenström lyfter vidare fram att musikrättigheter utgör en intressant alternativ investering eftersom korrelationen till traditionella tillgångsslag är låg. Royalties som betalas ut när musik spelas och utgör avkastningen för investerare, följer inte ekonomiska trender i någon större utsträckning. Ökad tillgång till musik via streamingtjänster och sociala medier bäddar för en fortsatt stigande efterfrågan på musik.

Zeptagram gör just nu en pre-IPO och har en notering i planerna inom en inte allt för lång framtid.

Populära

Exit mobile version