Nyheter

Scandinavian Biogas tecknar flerårigt samarbetsavtal värt 300 miljoner kronor för leverans av flytande biogas

Publicerad

den

Scandinavian Biogas tecknar flerårigt samarbetsavtal värt 300 miljoner kronor för leverans av flytande biogas i Norden. Bolaget skriver att de kommer att spela en viktig roll för utbyggnaden av fossilfri flytande biogas (Bio-LNG) för transportsektorn i Sverige och Norden.

Samarbetet är flerårigt och leveranserna av flytande biogas börjar skeppas under 2023. De stora volymerna av flytande biogas kommer att bidra till en hållbar cirkularitet för transportsektorn.

– Det är naturligtvis glädjande för oss att få förtroende att vara med på den här resan och kunna bidra till utbyggnaden av biogas i Norden. säger Sohrab Moshiri, Group Head of Sales Scandinavian Biogas.

Flytande biogas kommer från organiskt avfall som omvandlas till biogödsel och biogas, därefter uppgraderas biogasen och förvätskas. Leveranserna är avsedd från Scandinavian Biogas produktionsanläggningar i Sverige.

– Vår biogas är 100 % förnybar svensk produkt. Den är ett steg mot att göra oss mindre beroende av fossil naturgas, säger Matti Vikkula, CEO Scandinavian Biogas.

Ordern är värd cirka 300 miljoner kronor med dagens marknadspriser, vilket är i linje med kommunicerade tillväxtplaner.

Populära

Exit mobile version