Följ oss

Nyheter

Safello tar Klarna Open Banking till kryptomarknaden

Publicerad

den

Bitcoin-mynt

Safello, som ska notera sig på First North under andra kvartalet, och Klarna börjar samarbeta. Safello gör det enkelt för alla kunna köpa och sälja kryptovalutor, ungefär som ett valutaväxlingskontor online. Klarna är som bekant en ledande global betalningsleverantör, som för övrigt också har planer på en börsnotering. Idag meddelade företagen ett partnerskap för att lansera Klarna Open Banking på Safellos mäklarplattform för kryptovalutahandel. Partnerskapet är Klarnas första intåg i kryptoindustrin.

Sedan lanseringen av EU-kommissionens andra direktiv för förbättring av betalmarknaden 2018, ofta förkortat PSD2, har anammandet och genomförandet av open banking varit fullt av oväntade utmaningar och tekniska hinder. Klarna har byggt en av Europas mest skalbara och beprövade open banking-plattformar med kopplingar till mer än 5 000 banker i 18 länder över hela Europa.

De senaste månaderna har Safello upplevt ökad tillväxt, både i antalet nya användare så väl som transaktionsvolym. Som en del av att stärka sin position och fortsätta erbjuda sina kunder ett brett och urval av enkla betalningsalternativ lanserar Safello idag Klarna Open Banking. Från och med idag kommer Safellos 180 000 användare att kunna köpa kryptovalutor direkt från sitt bankkonto med Klarnas betalningslösning.

”Detta är en perfekt match. Klarna delar vår vision om att erbjuda en fenomenal användarupplevelse utan att kompromissa med säkerhet och compliance. Dessutom är open banking ett oerhört spännande område som kommer att spela en nyckelroll i våra framtida planer,” säger Frank Schuil, vd på Safello.

”I över 15 år har Klarna utvecklat ett moget och säkert ekosystem som öppnar upp en rad möjligheter för ökad innovation och konkurrens. Safello är ett skolboksexempel på kundcentriska innovatörer som kan dra nytta av vår utvecklarvänliga Open Banking-infrastruktur och vi ser väldigt mycket fram emot partnerskapet,” säger Philippe Rousseau, Senior Commercial Manager på Klarna.

Nyheter

Podcast-företaget Acast får en köprekommendation av Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan ger en köprekommendation till podcast-företaget Acast vars aktie på senare tid har lyft rejält. Tidningens analytiker skriver att Acast visar stadig förbättring med hög tillväxt och är på väg mot break-even. Med en förbättrad annonskonjunktur kan bolaget dra nytta av sin stora podcastplattform.

I september i fjol gav Börsveckan ett avvaktaråd till kursen 7,20 kronor. Sedan dess har Acast presterat över förväntan, särskilt vad gäller bruttomarginal och genomsnittlig intäkt per lyssning (ARPL). Bruttomarginalen steg från 30 procent år 2022 till 39 procent första kvartalet 2024. ARPL ökade till 37 öre, en uppgång på drygt 42 procent.

Försäljningstillväxten ökade från 18 procent 2023 till 25 procent första kvartalet 2024, med stark tillväxt i Nordamerika (+48 procent). Marknadsföringskostnaderna minskade till 22 procent av omsättningen, medan administrationskostnader och produktutvecklingskostnader sjönk till 14 respektive 11 procent. AI har potential att ytterligare förbättra marknadsföringen.

Trots en minskning i antalet lyssningar till 1124 miljoner under första kvartalet, på grund av tekniska förändringar hos Apple, är balansräkningen stark med en nettokassa på 734 miljoner kronor. Bolaget har potential att nå break-even med fortsatt förbättring.

Acast värderas i linje med omsättningen, vilket är lågt i relation till tillväxtpotentialen. Börsveckan tror att Acast kommer kunna hålla uppe tillväxten de närmaste åren.

Det landar i ett köpråd, med brasklappen att risken är högre än normalt då det rör sig om ett bolag som gör förlust i år.

Acast-aktien stängde igår veckan på 14,60 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Affärvärlden avråder från IPO-aktuella Kinda Brave

Publicerad

den

Gaming-kontroller

I slutet på förra året skrev Börsposten att Kinda Brave Entertainment gjorde sig redo för en notering av sina aktier och nu är bolaget aktuellt med en IPO på First North. Noteringsemissionen är på 40,2 miljoner kronor till 5 kronor per aktie. Teckningstiden avslutas den 22 maj och första handelsdag är den 3 juni.

Affärsvärlden har gjort en analys av erbjudandet och företaget vilket mynnar ut i rekommendationen att inte teckna. Kinda Brave saknar ännu förläggare och även de pengar som krävs.

”Noteringen framstår som något defensiv och framstressad, med stor andel skulder som ska kvittas. Därtill har ledningen alldeles nyligen startat på bolaget”

Fortsätt läsa

Nyheter

Därför är Loomis-aktien köpvärd

Publicerad

den

Euro-sedlar

Börsveckan ger en köprekommendation till Loomis-aktien. Tidningen konstaterar att aktien rasade 8 procent på börsen trots ökad omsättning och ökat EBITDA-resultat. Omsättningen steg till 7253 miljoner kronor organiskt, med USA som starkast, samt Europa och Latinamerika något svagare.

Rörelsemarginalen stod på 10,4 procent, dock varierande mellan regioner. Påskhelgen och prishöjningar påverkade Europa och Latinamerika negativt. Safepoint växer väl, men International-segmentet lider av svagare konjunktur och höga räntor. Loomis Pay visade ingen förbättring. Förvärvet av Cima ökade nettoskulden till 6 miljarder kronor.

Kontanthanteringsmarknaden erbjuder tillväxtmöjligheter för Loomis. Trots viss oro för minskande mängd kontanter anser Börsveckan att behovet av kontanter kvarstår globalt. Safepointlösningen förväntas driva tillväxten.

Börsveckan anser att aktien är för billig på nuvarande nivåer.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära