Nyheter

Plexian skakar av problem

Publicerad

den

Plexian erbjuder en lojalitetsprogramlösning med kort och app. Verksamheten har över tid haft lite olika fokus. Bolaget hade länge en plan på en notering, men verksamheten gick trögt, vilket ledde till att specialrekryterad styrelsemedlem lämnade och noteringen dröjde.

I april 2021 blev det dock till slut en notering men problemen från tidigare fanns kvar. I april tidigare i år gjorde man ytterligare en emission och denna gång på 25 miljoner kronor och riktad till Norberg & Partner Sustainable Group. Den emissionen har utvecklats till ett problem i sig självt för betalningen var uppdelad i två halvor och när det var dags att betala för den andra hälften så kom inga pengar, vilket har utvecklats till juridiska stridigheter.

Det leder fram till problemen här och nu. En företrädesemission på 32,8 miljoner kronor till en pre-money-värdering på 13,1 miljoner kronor inleddes idag. Aktien handlas dock redan under teckningskursen på 50 öre och bara 50 procent av emissionen är säkerställd via åtaganden och garantier.

Plexian kom under kvällen ut med ett pressmeddelande om att ett kostnadsbesparingsprogram inleds genom vilket både personalstyrkan och utvecklingsresurserna minskas. Det följdes sedan av ett pressmeddelande om att både finanschefen och teknikchefen avgår. För några veckor sades även kommersialiseringschefen upp.

Återstår att se var detta tar vägen.

Plexians aktiekurs

Populära

Exit mobile version