Nyheter

Penser Access inleder bevakning av Exsitec där man ser en uppsida

Publicerad

den

Penser Access har tagit upp bevakning av Exsitec som nyligen noterades på First North.

Exsitec levererar affärsstödjande IT-system med bas i externa programvaror som integreras till en helhet. Programvaruförsäljningen driver återkommande intäkter som utgör 27 % av totalen, och genom att inte erbjuda egen mjukvara kan teknikrisken hållas nere. Kundbasen består av 850 små och medelstora företag där den största kunden står för 3 %, vilket sammantaget ger en affärsmodell med låg risk.

Svenska företag har ökat sina utgifter för mjukvara med 11 % per år de senaste 10 åren, drivet av ett ökande digitaliseringsbehov. Små och medelstora företag ligger efter i digitaliseringen, vilket borgar för god tillväxt även framöver. Den svenska adresserbara marknaden utgörs av 17 000 företag, varav Exsitec idag säljer till 5 %, något som ytterligare understryker tillväxtpotentialen.

Aktien har gått starkt efter noteringen i september, men Erik Penser Bank ser fortsatt potential och ett motiverat värde per aktie på 71–73 kr. Banken bedömer risken i aktien som låg, med stöd i ett lågt enskilt kundberoende, en stor bas av återkommande intäkter och att bolaget idag har nettokassa.

Aktien handlas i skrivande stund till 59 kr.

Populära

Exit mobile version