Nyheter

Media and Games Invest får köprekommendation av analytiker

Publicerad

den

Den tyska spelkoncernen Media and Games Invest (MGI) har just genomfört en parallellnotering på First North och vill nu försöka haka på framgångssagorna Embracer, Paradox och Stillfront, skriver Stockpicker och ger aktien en köprekommendation och ser en rejäl uppsida från dagens nivåer.

Som svensk placerare har man länge kunnat rida på denna positiva trend, då det finns en uppsjö av noterade aktörer i landet. Aktier som Embracer, Paradox eller Stillfront har stigit med mellan 230 % och 1177 % de senaste 3 åren och mellan 100 – 205 % hittills i år. Däremot är läget annorlunda i Tyskland, där sektorn i stort sett är obefintlig, liksom intresset från investerarnas sida.

Ett av undantagen är Media and Games Invest (MGI), ett bolag som agerar som förläggare och utvecklare av köpta spel-IP. På ett år har aktien dock endast avancerat med ynka 3 %, vilket är en av anledningar till att ledningen bestämde sig för att parallellnotera bolaget i Sverige. Förhoppningen är att få en mer rättvis värdering (läs: högre) relativt konkurrensen, samtidigt som man passade på att fylla krigskassan med 300 Mkr genom en riktad nyemission.

Tack vare de positiva vindarna i branschen har även MGI haft ett starkt första halvår och omsättningen ökade med 98%, jämfört med samma period i fjol, till 57 miljoner euro, medan EBITDA steg med 54 % till 11,6 miljoner euro. För helåret räknar ledningen numera med en omsättning på 115 -125 miljoner euor och en EBITDA på 20-23 miljoner euro. På medellång sikt vill man leverera en årlig omsättningstillväxt på 25-30 % i snitt, samt en EBITDA-marginal på 25-30 %.

Stockpicker tror att kurser kring 20 kr är realistiska och åsätter aktien en köprekommendation.

Populära

Exit mobile version