Nyheter

LeoVegas – Lågt värderat tillväxtbolag i snabbt växande marknad

Publicerad

den

Analysguiden har tittat närmare på LeoVegas och ser en betydande uppsida för aktien under kommande 12 månader. Analysen mynnar ut i en riktkurs på 56 kr. Analysguidens sammanfattning nedan.

LeoVegas fortsätter redovisa bra finansiell utveckling. Bolagets intäkter växer och uppgick till 88,9 meur under det tredje kvartalet. Kortsiktiga utmaningar begränsar tillväxten på viktiga marknader i Europa. Spelkoncernens långsiktiga tillväxtmöjligheter fortsätter kristalliseras samtidigt som operatören är ett av sektorns lägst värderade bolag. Vi ser en betydande uppsida i bolagets aktie kommande 12 månader.  

Bra operativ utveckling

LeoVegas starka utveckling under Q2 avtog en aning under Q3 2020. Spelkoncernens intäkter växer med 1% i årstakt och uppgick till 88,9 meur (88,2). Den organiska tillväxten i lokala valutor var svagt positivt om 2%. Sekventiellt minskar intäkterna med 18%. Koncernens största geografiska exponering, Norden, minskar intäkterna med 20% vilket förklaras av de temporära restriktionerna på den svenska marknaden. Regionen övriga Europa växer med 13% i årstakt, vilket i kombinationen med Övriga världen, som växte med 21%, står för 65% av koncernens totala intäkter under Q3 2020.

Rörelseresultatet för av- och nedskrivningar uppgick till 11,9 meur (12,7), motsvarande en ebitda-marginal om 13,4% (14,4). Samtidigt stabiliseras den justerade rörelsemarginalen kring 10% och uppgick under kvartalet till 10,4% (11,5). Tydligheten i bolagets ökade kostnadskontroll och skalbarhet fortsätter synliggöras med de senaste kvartalens höga lönsamhet.

Stark guidning för Q4 – Marknader under reglering

Exkluderat den starka tillväxten för antal nya deponerande- och antalet återkommande kunder noterar vi en stark inledningen av det fjärde kvartalet. Preliminära intäkter växer i oktober med höga 27%. Det ska tas i beaktande att den tyska marknaden, som stod för 17% av koncernens intäkter under Q3, har infört restriktioner från 15 oktober. Vi förväntar oss att detta kommer ha en kortsiktigt negativ effekt på koncernens totala intäkter men öppna långsiktiga möjligheter över tid. Den tyska marknaden står inför reglering under 2021 och har gentemot dessa förutsättningar infört ett antal restriktioner under övergångsperioden, bland annat genom att förbjuda allt livecasino.

Hög underliggande tillväxt – Låg värdering

I vår mening har LeoVegas fortsatt uppvisa en stabiliserad lönsamhet i ett marknadsklimat med stora variationer, bolagets förmåga att anpassa sin kostnadskostym och investeringstakt tyder på en god självinsikt. Spelkoncernens starka varumärken under hög spelupplevelse byggd på egenutvecklad teknik anser vi kommer gå vinnande ur den regleringsvåg som sker i sektorn. Trots en stark operativ utveckling är LeoVegas ett av sektorns lägst värderade bolag, vilket vi anser omotiverat. Vi behåller vår köprekommendation för bolagets aktie och justerar vår riktkurs till 56 kronor per aktie.

Populära

Exit mobile version