Nyheter

Investmentbolaget Kinnevik får en köprekommendation av Dagens industri

Publicerad

den

Dagens Industris analytiker sticker ut hakan och ger en köprekommendation till det herrelösa investmentbolaget Kinnevik. Tidningen anser att den mardrömslika utvecklingen i bolaget nu har fått ett för stort genomslag i aktien och att den därför är köpvärd.

I dessa tider vill många investerare undvika att bolag de äger aktier i ska göra emission. Det är något Kinnevik inte behöver göra enligt vd och Di. Bolaget startade året med en nettokassa på 10,4 miljarder kronor. Vd säger till Di att 40 procent av portföljen är bolag som är lönsamma eller blir det under året och att 30 procent har kapital som räcker bortom 2024. Dessutom får Kinnevik omkring 1 miljard kronor i utdelning per år från Tele2.

Tele2 utgör en dryg fjärdedel av portföljen. Men i övrigt är i princip allting nytt på Kinnevik. Nästan hela portföljen har köpts de senaste åren. Kinnevik har tidigare varit familjen Stenbecks maktbolag, men även om personer ur släkten fortfarande äger aktier så har man i stort sett lämnat bolaget i övrigt.

Artikeln har tidigare publicerats på Nyemissioner.se

Populära

Exit mobile version