Nyheter

Gold Town Games påbörjar utveckling av cricketspel med NFT- och play-to-earn-funktionalitet – Order på 17,5 miljoner

Publicerad

den

Spelbolaget Gold Town Games (GTG) har ingått partnerskap med spelproducenten CS Games om att utveckla ett cricketspel med NFT- och play-to-earn-funktionalitet på GTG:s managerspelsplattform, W3XM, där CS Games tillhandahåller finansieringen. 

Gold Town Games kommer att erhålla löpande ersättning för utveckling av cricketspelet med en budget som uppgår till 10 MSEK, varav 2,5 MSEK betalas i förskott. Därtill kommer Gold Town Games att erhålla delägande i CS Games genom att kvitta licenskostnaden om 7,5 MSEK för W3XM mot aktier i CS Games. Gold Town Games ägande i CS Games bedöms komma att uppgå till cirka 14 procent efter genomförda transaktioner. GTG kommer dessutom att erhålla en allokering av 1.000.000 så kallade team-tokens kopplat till spelprojektet, vars värde är svårt att uppskatta innan handeln i spelprojektets token har påbörjats. GTG har inget juridiskt ansvar i utgivningen av spelprojektets token. 

Cricketspelet, Cricket Star Manager, är Gold Town Games första spel inom den snabbt växande kategorin play-to-earn spel som möjliggör för spelare att få ersättning från sitt spelande. Detta bedöms passa särskilt väl på världens största cricket-land, Indien, där några hundra dollar extra per månad skulle göra en väsentlig skillnad för många framgångsrika spelare. Spelprojektet innefattar även försäljning av så kallade non-fungible tokens (NFTs) där spelarna kommer att kunna köpa och sälja dessa in-game assets på ett sätt som inte är praktiskt möjligt inom den traditionella spelbranschen.

Cricket Star Manager förväntas nå marknaden i en första version under det tredje kvartalet 2022. 

Som en del i affären har Gold Town Games förbundit sig att ge ut 4.300.000 teckningsoptioner till CS Games som berättigar till nyteckning av lika många aktier i GTG till en teckningskurs uppgående till 3 kr per aktie. Teckningsoptionerna skall ha en löptid om 18 månader. Fullt utnyttjande av teckningsoptionerna medför en utspädning om ca 9,9 % för GTG:s aktieägare samtidigt som Gold Town Games tillförs 12,9 MSEK.

Samarbetet kan även komma att innefatta ett play-to-earn fotbollsspel baserat på GTG:s spelplattform, W3XM. CS Games har möjlighet att avropa ett play-to-earn fotbollsspel till marknadsmässiga villkor före det tredje kvartalets utgång 2022. 

”Det är naturligtvis väldigt spännande att samarbetet med CS Games nu går in i nästa fas. Vi på GTG är mycket nöjda med förtroendet att utveckla Cricket Star Manager och samtidigt kunna vidareutveckla vår spelplattform till detta snabbt växande segment i spelbranschen – helt utan investeringskostnader och med stärkt kassaflöde. Att vi dessutom är bland de absolut första aktörerna i vår genre gör det än mer spännande. Våra spel och plattformen är väl rustade att kunna anpassas till play-to-earn spelmekanik och NFTs”, säger Gold Town Games VD, Pär Hultgren, i en kommentar.

Populära

Exit mobile version