Nyheter

Fuud går i konkurs

Publicerad

den

Fuud meddelade nyligen att att deras kassa är tom inom mindre än tre veckor och det kom därför inte som någon komplett överraskning att företaget idag lämnade in en konkursansökan. Bolaget skriver att de har arbetat intensivt med både finansiering och olika kombinationer av uppköp och samgåenden.

”Två av dessa diskussioner har under en period varit långtgående, men sedan nyligen har de avslutats utan att en lösning har kunnat skapas.

Därutöver har flertalet diskussioner och förhandlingar kring finansiering förts med både nuvarande storägare och externa investerare. I det börsklimat som råder har bolaget haft stora svårigheter med att attrahera det kapital som behövts för att säkra bolagets långsiktiga överlevnad.”

Fuud-konkursen hamnar i princip i Formue Nord Fokus A/S knä då de har lånat ut 23 miljoner kronor via konvertibler till Fuud. Det borde gå att sälja några av tillgångarna, bolaget äger trots allt en hel del varumärken inom livsmedel där vissa borde ha ett värde. Men det finns en tidspress, verksamheterna blöder pengar och utan kassa börjar det snabbt slå hårt operativt även mot de enskilda verksamheterna.

Populära

Exit mobile version