Nyheter

Eurobattery Minerals – metallurgisk studie i Corcel bekräftar hög nickelhalt

Publicerad

den

Gruvbolaget Eurobattery Minerals offentliggjorde idag resultatet av en metallurgisk studie inom sitt spanska Corcelprojekt. Studien, som genomförts på 3 prover med olika nickelhalter (Ni) (medel, låg och hög) bekräftar en hög nivå av Ni till ett värde av 113,9 miljoner euro enbart i en liten del av Castrizprojektet. 

Höjdpunkter

  • Metallurgiska tester för Ni-utvinning har utförts på 3 prover (medel, låg och hög kvalitet) från den borrkampanj som genomfördes 2021 inom Corcelprojektet.
  • Resultaten av den metallurgiska studien, utförd av AGQ LABS, bekräftar det ekonomiska intresset för Corcelprojektet, med erhållen Ni-utvinning över 50 % i alla flotationstester utförda med konventionell teknik.
  • Med utgångspunkt från resultaten av flotationstesterna och de resurser som uppskattas i den tekniska rapporten NI 43-101, beräknas det finnas 6 435 ton Ni-koncentrat endast i den lilla del av Castriz prospekteringsområde som utvärderats. I det större Corcelprojektet är Castriz en del, men det större projektet omfattar även Monte Mayor och Monte Castello, fyndigheter med liknande bergartsformationer som tyder på en mycket större Ni-fyndighet.

”Utifrån den metallurgiska studien kan vi nu se att det finns en mycket stor potential i Corcelprojektet med tydliga indikationer på att det finns Ni till ett värde av 113,9 miljoner euro endast i den lilla del av Castrizprojektet som omfattats i studien. Med alla aktuella data som finns tillgängliga kan vi se att potentialen i Corcelprojektet är betydligt större än vad som tidigare antagits. Kombinationen av detta och att vi kan använda väl beprövad teknik för att utvinna mineralerna med utvinningar på över 50 % understryker hur goda förutsättningarna är för en betydande gruva för batterimineraler i Corcel”, säger Roberto García Martínez, VD för Eurobattery Minerals.

Studiens omfattning inkluderade ett första steg av flotationsskum och ett efterföljande steg av syralakning av flotationsresten. De erhållna resultaten visade att Ni-innehållet är utvinningsbart genom flotation, vilket ger värden högre än 50 % (högre än 70 % i fallet med höggradigt prov).

Presentation av Eurobattery Minerals

För två månader sedan presenterade Eurobattery Minerals vd, Roberto García Martínez, bolagets verksamhet.

Populära

Exit mobile version