Nyheter

CellaVision är AI-bolaget som blivit billigt

Publicerad

den

CellaVision är ett globalt medicinteknikföretag som utvecklar och säljer ledande system för rutinanalys av blod och andra kroppsvätskor inom sjukvården. Analyserna utgör ofta viktigt underlag för snabba och korrekta sjukdomsdiagnoser, tex vid infektioner och allvarliga cancersjukdomar. CellaVisions produkter rationaliserar manuellt laboratoriearbete, säkrar och stödjer effektiva arbetsflöden och kompetensutveckling inom och mellan sjukhus. Spetskompetens finns inom provberedning, bildanalys, artificiell intelligens och automatiserad mikroskopering. Försäljningen sker via globala partners med stöd från moderbolaget i Lund och av bolagets 16 lokala organisationer för marknadssupport med direkt närvaro i mer än 40 länder. 2022 var omsättningen till 639 miljoner kronor och bolagets tillväxtmål är 15 procent per år över en konjunkturcykel.

Dagens industri ger en köprekommendation till aktien

Dagens industri publicerade idag en analys där aktien får en köprekommendation. Det man gillar är de höga bruttomarginalerna, den marknadsledande positionen och att företaget har tuffa kvartal bakom sig. Tidningens analytiker tar också upp att alla pratar om AI just nu samtidigt som det är vardagsmat hos CellaVision då företaget har varit aktivt på området i ett par årtionden.

”Sedan Di säljrekommenderade Cellavision i september 2019 har bolagets omsättning ökat med 55 procent, medan aktiekursen är ned lika mycket. Med en rörelsemarginal som på rullande tolv månader är knappt 25 procent, det vill säga omkring lägstanivåerna direkt efter coronapandemins utbrott, är förutsättningarna nu helt annorlunda.”

Populära

Exit mobile version