Nyheter

Candles Scandinavia – lysande hållbar tillväxt

Publicerad

den

Erik Penser Bank har gjort en uppdragsanalys av Candles Scandinavia och ger aktien ett motiverat värde på 95-97 kronor.

Unik marknadsledande position

Candles Scandinavia (Candles) är unika med att erbjuda högkvalitativa doftljus av 100% naturligt vax i storskalig produktion på den europeiska marknaden. Efterfrågan på hållbara doftljus är stark vilket återspeglas i Candles tillväxt om 54% i snitt senaste tre åren. Vår bedömning är att Candles kommer leverera en tillväxt om 37% i snitt kommande fem åren drivet av kundernas ökade fokus på hållbarhet, miljö och hälsa.

Ny fabrik – katalysator för tillväxt och lönsamhet

Candles strategi bygger på att realisera stora värden i sitt unika produkterbjudande. Produktionskapacitet är flaskhalsen. Candles investerar i en ny helautomatiserad produktionslinje under våren 2022. En ny fabrik för skalbar kostnadseffektiv produktion väntas stå klar i början av 2023. Kapaciteten utökas från 3,5 miljoner ljus per år till 15 miljoner ljus, vilket är en ökning på drygt 300%.

Motiverat värde 95–97 kronor

Vi använder en DCF-modell för att fånga upp en stark långsiktig tillväxt. Vår värdering landar på ett EV om 768 mkr och ett Equity value om 750 mkr, vilket ger ett värde per aktie om 96 kronor. Vi använder oss av en Cost of equity på 11,4%, en WACC på 10,7%, en långsiktig EBIT-marginal på 9,0% och tillväxt på 2,0%. Candles är ett ungt börsbolag och måste bygga track-record för att realisera det motiverade värdet.

Populära

Exit mobile version