Nyheter

Bodyflight är köpvärt för investerare som vågar ta risk

Publicerad

den

Bodyflight är ett upplevelsebolag som äger och driftar två vindtunnlar för fallskärmshoppning inomhus. Pandemin slog hårt mot bolaget och aktiviteten i Göteborgsanläggningen som blev klar under pandemin är fortfarande inte tillfredställande.

Idag gav dock Affärsvärlden en köprekommendation till Bodyflights aktie. Om bolaget får upp beläggningen och kan beta av skulderna under kommande år så finns det en stor uppsida i aktien. Men det är en spekulativ investering.

”Bodyflight är mycket litet, riskerna på nedsidan stora och likviditeten i aktien obefintlig. Den som köper aktien bör göra det med en mindre andel av portföljen och vetskapen att merparten av investeringen kan gå förlorad. Inga insiders har köpt meningsfulla mängder aktier under senaste året. Men om bolaget efter pandemin återigen lyckas bättra på kapacitetsutnyttjandet och hålla uppe lönsamheten bör det finnas utrymme att beta av merparten av skulderna under kommande år. Då kommer Bodyflight vara i ett klart bättre läge än dagens och borde värderas högre. Vi ger ett spekulativt köpråd”

Populära

Exit mobile version