Nyheter

Baseball Franchise Manager blir Gold Town Games femte lansering

Publicerad

den

Gold Town Games dotterbolag Grand Pike lanserar Baseball Franchise Manager i USA på Google Plays Open Beta program. Spelet blir därmed koncernens femte sport managerspel.

Open Beta-lanseringen ger användare möjligheten att testa spelet, samt ge utvecklarna feedback och data för att kunna optimera spelet inför den fullskaliga lanseringen. Baseball Franchise Manager kommer efter beta lanseringen att släppas fullt ut på Google Play och App Store.

– Vi är glada och stolta över att äntligen kunna lansera Baseball Franchise Manager. I den här första fasen av att arbeta med externa användare vill vi optimera spelets onboarding, retention och ekonomiska balansering inför nästa lansering, säger Daniel Öhgren, produktägare och VD för Grand Pike.

Först USA, framöver även i Japan

Baseboll är en av de mest älskade och kulturellt betydelsefulla sporterna i USA med en supporterbas på upp mot 95 miljoner personer. Det faktum att beta-lanseringen görs i USA möjliggör att Baseball Franchise Manager effektivare kan nå en bra anpassning mellan produkt och marknad inför spelets uppskalning. Framöver siktar bolaget på att lansera spelet i sportens andra hemland, Japan.

Grafisk stil för att tilltala en bredare grupp

Daniel Öhgren tar upp att spelet i huvudsak kommer att tilltala dedikerade baseboll-supportrar, men att den grafiska stilen och enkelheten ska bidra till att spelet kan tilltala en större och bredare grupp av användare.

Populära

Exit mobile version