Nyheter

Analyst Group positiva till Gold Town Games rapport

Publicerad

den

Gold Town Games presenterade igår sin rapport för andra kvartalet och Analyst Group är i en kommentar positiva. Man lyfter fram att omsättningen ökade 144 procent jämfört med samma period förra året och med 14 procent från föregående kvartal.

”I kombination med en relativt stabil kostnadsbas, jämfört med föregående kvartal, uppvisade Gold Town Games ett EBITDA-resultat om 0,2 MSEK (6,6). På rullande 12 månader uppgår bolagets nettoomsättning till ca 13,5 MSEK, med ett EBITDA-resultat om 11,0 MSEK. Utöver bolagets nettoomsättning uppgår bolagets övriga intäkter och aktiverat arbete till ca 21 MSEK på rullande basis, vilket således bidragit till det höga EBITDA-resultatet.”

Positivt operativt kassaflöde och välfylld kassa

”Q2-rapporten visade bra tillväxt och ett EBITDA-resultat över break even, vilket bidrog till ett positivt operativt kassaflöde före förändringar i rörelsekapitalet under kvartalet. Vid utgången av juni uppgick Gold Town Games likvida medel till 11 MSEK och, likt tidigare, ser vi fortsatt att bolaget har en välfylld pipeline av titlar under utveckling och kommande lanseringar. I samband med stängning på rapportdagen hade aktien handlats ned 14 %, något vi anser var omotiverat eftersom rapporten enligt oss var helt klart godkänd. Reaktionen i aktien skulle kunna ha något att göra med den snabba uppgången som vi kunnat se under de närmaste dagarna fram tills rapportdagen, och att vissa valt att ta hem en del av vinsten”, säger ansvarig analytiker.

Populära

Exit mobile version