Nyheter

Aktivitet i lanseringen av Dosell från iZafe

Publicerad

den

iZafe Group, för vilket det nyligen släpptes en aktieanalys, är ett svenskt life science-bolag som marknadsför och säljer läkemedelsroboten Dosell. Den senaste tiden har bolaget rapporterat en hel del aktivitet.

Implementering i Norge

Bolagets partner Careium inledde i slutet av september implementeringen av 20 stycken Dosell i en kommun i östra Norge, där planen är att öka antalet succesivt. Det följdes två dagar senare upp med att partnern Hepro påbörjar lanseringen av 25 stycken Dosell i en kommuni i västra regionen i Norge där planen även där är att sedan öka undan för undan.

”Vi ser framemot att påbörja implementeringen av läkemedelsroboten Dosell. Careium drivs av en genuin omsorg om våra användare och deras behov kommer alltid i första hand. Att komma ihåg att ta sin dagliga medicin kan utgöra skillnaden mellan liv och död. Trots detta glömmer många ofta att ta sin medicin och då kan en läkemedelsrobot vara till stor nytta. Dosell bidrar till en bättre följsamhet och att läkemedelsrelaterade skador minimeras”, säger Arvid Bakken, Country Director Norge.

Inleder pilotprojekt med Aleris

Idag meddelade iZafe att man inleder ett pilotprojekt med Aleris. Målsättningen med projektet är att ta fram beslutsunderlag för ett potentiellt införande av läkemedelsroboten Dosell i Aleris för patientgruppen avancerad sjukvård i hemmet (ASIH).

Aleris har undersökt möjligheten att införa så kallade läkemedelsrobotar inom den avancerade hemsjukvården i Region Stockholm. Totalt har 30 stycken Dosell köpts in. Under oktober kommer läkemedelsroboten att introduceras för den första patienten som vårdas inom avancerad sjukvård i hemmet (ASIH). Syftet är att minska risken för felbehandling av läkemedel, under- och överdosering eller förväxling av läkemedel.

— Läkemedelsrobotar innebär stora positiva förändringar för patientsäkerheten. Om inte patienten tar sina läkemedel går ett larm till våra sjuksköterskor, säger Maria Frick, legitimerad apotekare Aleris närsjukvård.

Populära

Exit mobile version