Nyheter

Affärsvärlden upprepar sin köprekommendation för Mofast

Publicerad

den

Fastighetsbolaget Mofast meddelade idag att det gör ytterligare ett förvärv av fastigheter och fortsätter den plan som stakats ut. Affärsvärlden var snabba med att följa upp den köprekommendation man nyligen satte på aktien. Analytikern upprepar sin köprekommendation, men tillägger att man för framtida förvärv vill se externa fastighetsvärderingar när fastigheter köps av huvudägaren.

”Det hela adderar dock en ny dimension av risk till caset. Här och nu lutar vi åt att endast belysa riskerna kopplat till detta men behåller ändå köprådet. Aktien är alltjämt billig jämfört andra mindre bolag inom bostäder och samhällsfastigheter”

”Vi har dock skickat med en tydlig rekommendation till bolaget att genomföra externa fastighetsvärderingar vid eventuella framtida affärer av samma sort. Avsteg från den principen vore en tydlig varningssignal som skulle få oss att slopa köprådet”

Aktien var idag som högst uppe i 113,50 kronor men stängde på 108 kronor, vilket motsvarar en uppgång under dagen på 5,8 procent.

Populära

Exit mobile version