Följ oss

Nyheter

Uppsida på 40 % i Eolus Vind

Publicerad

den

Vindkraftverk från Vestas

Erik Penser Bank gör en re-initiering av Eolus Vind och ser en uppsida om ca 40 % i aktien. Banken bedömer att Eolus exponering mot vind, sol och energilagring är attraktiv, samtidigt som värderingen inte har sprungit iväg som för många andra ESG-bolag. Investeringar i förnybar energi har de senaste åren gått från att vara politiskt drivna, till att bli en klok investering ekonomiskt. Idag är både vind och sol två av de billigaste energikällorna, vilket betyder att den politiska risken för bolaget är väsentligt lägre än tidigare. Bolaget har en stor nettokassa och som bankens analytiker tror kommer att öka ytterligare framöver, och innebära betydande utdelningar under de närmaste åren. Banken kommer fram till ett motiverat värde på 190-200 kr för Eolus Vind-aktien till en medelhög risk.

Nyheter

Den revolutionerande kursraketen Bioextrax

Publicerad

den

Bioextrax maskin

Bioextrax noterades på Spotlight i april och aktien har i skrivande stund gått upp 600 procent och då är ändå inte teckningsoptionerna inräknade. Bolagets teknik extraherar PHA och protein ur olika typer av restprodukter och fermenterade material. Med PHA kan man göra miljövänliga bioplaster och protein kan man äta. De nya typerna av fermentering är ett glödhett område där det just nu har börjat växa fram många spännande bolag i världen och de senaste 1-2 åren har investerare börjat tillföra pengar. Nedan presenterar Bioextrax vd Edvard Hall bolagets verksamhet.

Fortsätt läsa

Nyheter

Är det äntligen dags för AAC Clyde Space-aktien att bryta ut?

Publicerad

den

Long Life Trading analyserar AAC Clyde Space

Long Life Trading har gjort en teknisk analys på AAC Clyde Space-aktien som visar att den flera gånger har testat att bryta ut uppåt men alltid studsat tillbaka. Men Long Life Trading påpekar att när en aktie har ett sådant beteende så brukar uppgången bli kraftig när aktien väl bryter igenom.

Fortsätt läsa

Nyheter

Intervju med vd för Media and Games Invest

Publicerad

den

A game from Gamigo

Intervju med Remco Westermann, vd för Media and Games Invest som relativt nyligen parallellnoterade sig på First North Stockholm. Westermann berättar bland annat att företaget växer fyra gånger snabbare än marknaden och att år 2021 kommer att bli en fortsättning på utvecklingen under 2020. Han lyfter fram att bolaget växer snabbt och samtidigt har låg risk vilket inte alltid är vanligt i branschen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära