Följ oss

Nyheter

Skilda åsikter om Autoliv hos analytiker

Börsveckan ger Autoliv en säljrekommendation, DNB är av rakt motsatt åsikt och ger aktien en köprekommendation.

Publicerad

den

Airbags från Autoliv i bil

I den senaste utgåvan av Börsveckan får Autoliv en säljrekommendation och tidningens analytiker skriver att bilsäkerhetsbolaget möter tuffa utsikter i en bransch som präglas av ständig prispress och pressade kunder. Börsveckan tycker dessutom att verksamheten inte imponerar operativt och att ett stort resultatfall är att vänta.

DNB ger däremot aktien en köprekommendation i en analys, som dock sänker riktkursen till 650 kronor från tidigare 850 kronor.

”Trots den betydande osäkerheten på kort sikt gillar vi den långsiktiga storyn eftersom vi räknar med att lönsamhet och kassaflöde kommer att förbättras väsentligt bortom 2020, i takt med att bolagets starka orderbok materialiseras och fler produkter når ett mer moget stadium”

Aktien handlas i skrivande stund kring 486,7 kronor, upp 3,11 %.

Nyheter

Ett samtal om bitcoin med Eric Wall på Arcane Crypto

Publicerad

den

Bitcoin

Arcane Crypto noterades nyligen på First North och är ett företag som äger och driver ett flertal olika verksamheter inom blockchain och kryptovaluta. En av verksamheterna är Arcane Assets och där återfinns det i branschen välkända namnet Eric Wall. Här svarar han på frågor om nuläget och framtiden för bitcoin och andra kryptovalutor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Hexicon – vindkraft långt ut till havs

Publicerad

den

Flytande vindkraft till havs från Hexicon

Hexicon utvecklar en speciell typ av flytande vindkraft som placeras långt ut till havs. Bolaget gör två saker, dels utvecklar och tillhandahåller man en teknikplattform och dels så utvecklar man projekt för vindkraft på djupa vatten. Hexicon har tidigare kommunicerat att de ska notera sina aktier under 2021. Här blir Marcus Thor intervjuad, han kliver upp på vd-posten från den 1 mars.

Fortsätt läsa

Nyheter

Gold Town Games får forskningspengar

Publicerad

den

Mobilspel från Gold Town Games

Gold Town Games har beviljats stöd inom ramen för regeringens beslut om Forskning och Utveckling, för arbetet med plattformen W3XM. Bolaget har erhållit en retroaktiv återbetalning på cirka 1,5 miljoner kronor, från tidigare betalda arbetsgivaravgifter. Beloppet bokförs på sista kvartalet 2020.

Gold Town Games förväntas framgent göra en besparing på arbetsgivaravgiften på ungefär 50 000 kronor per månad, så länge arbetet inom ramen för forskning och utveckling fortskrider. 

– Vi arbetar evidensbaserat och datadrivet för att öka W3XM-plattformens generaliserbarhet och därmed dess förmåga att vara värdedrivande i verksamheten. Den pågående vidareutvecklingen av World Football Manager samt licensförsäljningen av Amerikansk Fotboll och Rugby till Sideline Labs är exempel på sådana aktiviteter, avslutar Gold Town Games VD, Pär Hultgren. 

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära