Följ oss

Nyheter

Livsmedelsföretaget Midsona har framtiden för sig men värderingen är hög

Publicerad

den

Jordnötsbiffar från Midsona

Midsona utvecklar, producerar och säljer hälsokost och för att vara ännu mer specifik inom den genren så är det livsmedel som är fokus. Hälsokost är inne i en långsiktigt positivt trend och livsmedel har en stabil karaktär som tilltalar investerare. Midsona-aktien har därför inte helt oväntat haft en bra utveckling. Men hur ser du framtiden ut?

Affärsvärlden gav idag aktien en neutral rekommendation, men analytikern skriver samtidigt att långsiktigt så lockar Midsonas förvärvsstrategi på den fragmenterade europeiska marknaden.

”Intresset för ekologiska produkter är växande och Midsona har en gedigen förvärvshistorik de senaste åren. På kort sikt finns osäkerheter kring hur viruskrisen påverkar bolaget.”

Som investerare får man därför fundera, väntar man på att aktien kanske går ner något, eller köper man nu efter kursuppgången och accepterar att det kanske inte blir någon spännande kursutveckling på kortare sikt.

Aktien stod i 63 kr när analysen publicerades och ungefär där befinner sig aktien även i skrivande stund.

Nyheter

Ett samtal om bitcoin med Eric Wall på Arcane Crypto

Publicerad

den

Bitcoin

Arcane Crypto noterades nyligen på First North och är ett företag som äger och driver ett flertal olika verksamheter inom blockchain och kryptovaluta. En av verksamheterna är Arcane Assets och där återfinns det i branschen välkända namnet Eric Wall. Här svarar han på frågor om nuläget och framtiden för bitcoin och andra kryptovalutor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Hexicon – vindkraft långt ut till havs

Publicerad

den

Flytande vindkraft till havs från Hexicon

Hexicon utvecklar en speciell typ av flytande vindkraft som placeras långt ut till havs. Bolaget gör två saker, dels utvecklar och tillhandahåller man en teknikplattform och dels så utvecklar man projekt för vindkraft på djupa vatten. Hexicon har tidigare kommunicerat att de ska notera sina aktier under 2021. Här blir Marcus Thor intervjuad, han kliver upp på vd-posten från den 1 mars.

Fortsätt läsa

Nyheter

Gold Town Games får forskningspengar

Publicerad

den

Mobilspel från Gold Town Games

Gold Town Games har beviljats stöd inom ramen för regeringens beslut om Forskning och Utveckling, för arbetet med plattformen W3XM. Bolaget har erhållit en retroaktiv återbetalning på cirka 1,5 miljoner kronor, från tidigare betalda arbetsgivaravgifter. Beloppet bokförs på sista kvartalet 2020.

Gold Town Games förväntas framgent göra en besparing på arbetsgivaravgiften på ungefär 50 000 kronor per månad, så länge arbetet inom ramen för forskning och utveckling fortskrider. 

– Vi arbetar evidensbaserat och datadrivet för att öka W3XM-plattformens generaliserbarhet och därmed dess förmåga att vara värdedrivande i verksamheten. Den pågående vidareutvecklingen av World Football Manager samt licensförsäljningen av Amerikansk Fotboll och Rugby till Sideline Labs är exempel på sådana aktiviteter, avslutar Gold Town Games VD, Pär Hultgren. 

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära